Gemist meer/Actueel 30 juli : Diefstal op camping – Duizenden balkons onveilig – Kindcentrum & nieuwe locatie KVW

Meer/Actueel zondag 30 juli 2017 met o.a. :

Diefstal op camping
In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 juli zijn op camping ‘t Geuldal in Meerssen 4 fietsen gestolen. De camping heeft de beelden van de daders gepubliceerd op haar facebook. Dus herkent u deze personen, meld dit dan bij de politie.

Balkons onveilig
Bij 3.000 flats van woningcorporaties in Limburg zijn de balkons onveilig en afgekeurd. Dat meldt Dagblad de Limburger. Uit onderzoek van de gemeente Meerssen in samenwerking met Wonen Meerssen blijkt dat het niet gaat om de balkons van flats in Meerssen. Deze zijn allemaal veilig en goedgekeurd.

Kindcentrum + nieuwe locatie KVW
Bij het oude gebouw van basisschool ‘t hwagveld hebben de laatste weken sloopwerkzaamheden plaatsgevonden. Dit om uiteindelijk te beginnen met de bouw van het nieuwe kindcentrum in Meerssen-West.  Door het nieuwe kindcentrum heeft het KVW Meerssen een nieuwe locatie toegewezen gekregen.

Tentoonstelling
Olifanten en neushoorns, ooit hebben ze in Meerssen rondgelopen. Het bewijs daarvan is te zien in de expositie met als titel: “de archeologische prehistorie van Meerssen”.

Noorderbrug gaat dicht
Vanaf de nacht van zondag 6 op maandag 7 augustus tot en met maandagochtend 21 augustus gaat de Noorderbrug dicht voor alle verkeer. In deze periode wordt het 180 meter lange brugdeel ingeschoven, dat de bestaande noorderbrug verbindt met de nieuwe aanlanding.

Start renovatiewerken Proosdijschuur
Maandag 21 augustus starten de renovatiewerkzaamheden van de Proosdijschuur. De aannemer heeft ter voorbereiding afgelopen week al de bouwhekken geplaatst. De verbouwing van de Proosdijschuur en de aanpassing van de bestrating rond het gebouw zouden in maart volgend jaar klaar moeten zijn.

Op de A79 nog maar 100 km per uur
De maximumsnelheid op de A79 tussen Heerlen en Maastricht wordt verlaagd van 120 km per uur naar 100 km per uur. Dit gaat in vanaf 31 juli. De reden hiervoor is dat er een grote onderhoudsbeurt nodig is aan het wegdek.

Gepresenteerd door Rachelle Bouvrie

 

Lees vorig bericht

Balkons in Meerssen veilig

Lees volgend bericht

Kindcentrum in het voorjaar gereed