Guy Sweens te gast in het 80’s Café op Meer/fm

Op maandag 7 augustus a.s. is Guy Sweens te gast is in het 80’s Café op Meer/fm. Guy woont al zijn hele leven in Meerssen en is producer van world fusion, new-age en lounge/downtempo muziek. Deze wordt wereldwijd uitgebracht en kenmerkt zich door het veelvuldige gebruik van Aziatische en Indiase instrumenten in combinatie met synthesizers.

Albums
In 2005 en 2007 verschenen zijn eerste twee soloalbums ‘Gaya of Wisdom’ en ‘Kamadeva’, beide uitgebracht door platenmaatschappijen in zowel Engeland als de Verenigde Staten. Er volgden nog vijf albums. Dit jaar verscheen ‘Karmic Journey’.

Bekende namen
Guy werkt regelmatig samen met andere artiesten. Zo speelde Terry Oldfield (broer van Mike Oldfield) bijvoorbeeld mee op één van zijn nummers. In 2014 werd de track ‘Son of Krishna’ van het album ‘Kamadeva’ gebruikt in de film The Letters, met Rutger Hauer in één van de hoofdrollen.

Jaren ‘80
De basis voor de muzikale carrière van Guy Sweens werd in de jaren ’80 gelegd. Guy begon toen, geïnspireerd door Ben Liebrand, met het maken van remixen. Die periode zal vast en zeker nog een keer aangehaald worden in het 80’s Café. Presentator Raoul Morreau draait daarnaast de drie favoriete jaren ’80 hits van Guy en uiteraard licht hij zijn keuzes zelf toe. Maar wat hield hem nog meer bezig in de eighties? Je hoort het op maandag 7 augustus a.s. rond 19.30 uur op Meer/fm.

80’s Café
Het 80’s Café is een radioprogramma met alleen maar muziek uit de jaren ’80. In elke aflevering zit een favoriete top-3 van een luisteraar of bekende (groot) Meerssenaar. Maar het 80’s Café is meer dan alleen maar muziek. Er is ook veel nieuws en informatie van toen. De jaren ’80 herleven dus in alle opzichten! Het 80’s Café is elke maandagavond tussen 19.00 en 21.00 uur en zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur (herhaling) te beluisteren op Meer/fm.

Lees vorig bericht

Mirjam Clermonts ‘ik hou van mensen’

Lees volgend bericht

Vrouw drinkt 6.5 keer teveel alcohol