Petitie om te investeren in lokale omroep

De OLON en NLPO, die opkomen voor de belangen van de lokale omroepen in heel Nederland, zijn een petitie gestart. Volgens de OLON en NLPO gaat de aandacht van de politiek in Nederland vooral uit naar de landelijke en regionale omroepen. Investeren waar dat écht nodig is, gebeurt niet.

Oproep tot tekenen petitie
Beide organisaties roepen alle lokale omroepen op om hun medewerkers & vrijwilligers de petitie te laten tekenen.

Onder druk
De Lokale Omroep staat onder grote druk. Veranderingen in mediagebruik en de toenemende eisen die gesteld worden aan de bedrijfsvoering en de begeleiding van de vele vrijwilligers, vergen steeds meer geld, technische aanpassingen en specialistische kennis. Inmiddels verkeert één op de drie lokale omroepen in een financieel zorgelijke situatie. Politieke aandacht gaat vooral uit naar de landelijke en regionale omroepen. Investeren waar dat écht nodig is, gebeurt niet.

Petitie aanbieden aan mediawoordvoerders
‘Kamerleden zijn op de hoogte, gemeentebesturen zijn op de hoogte, de informateur is benaderd. Nu willen wij gezamenlijk direct na het zomerreces en (waarschijnlijk nog) voor de formatie een petitie aanbieden aan de mediawoordvoerders van de politieke partijen in de Tweede Kamer, om onze vraag om additionele financiering kracht bij te zetten’. Aldus de OLON en NLPO.

Lees vorig bericht

Openluchtfilm krijgt wederom nieuwe datum

Lees volgend bericht

Een wandeling met een verhaal