Meer/Actueel 6 augustus : Bewoners Pastoor Smeetsstraat boos – De Kollekamp neemt voortouw – Petitie voor Lokale omroepen

Meer/Actueel zondag 6 augustus 2017 met o.a.:

Te weinig parkeerplaatsen Geulle
Een aantal bewoners van de Pastoor Smeetsstraat in Geulle hebben in een open brief aan de gemeente hun beklag gedaan over het aantal parkeerplaatsen in de straat. Er wordt geen rekening gehouden met de senioren en is het onduidelijk waar wel en niet geparkeerd mag en kan worden.

Kollekamp krijgt nieuw leven.
Nieuw leven, dat krijgt gemeenschapshuis de Kollekamp. Sinds 1 augustus heeft het gemeenschapshuis een eigen website, e-mailadres en een logo. Er gaan nieuwe activiteiten gehouden worden.

Petitie voor lokale omroep
De functie van de lokale omroepen wordt steeds belangrijker, aangezien gemeenten steeds meer taken uitvoeren die invloed hebben op de directe levenssfeer van hun inwoners. De financiële bijdrage die geheel uit het gemeentefonds komt is vaak niet eens genoeg om de vaste lasten, zoals huisvesting en minimale apparatuur te dekken. Daarom willen de OLON en de NLPO nog het nieuwe kabinet deze petitie aanbieden.

Rooden landscaping
Het groenbedrijf Rooden Landscape Solutions BV uit Meerssen is door Vebego uit Voerendaal overgenomen.

Noorderbrug dicht
De Noorderbrug is vanaf maandag 7 augustus voor twee weken dicht.Dat zorgt voor verkeershinder en drukte op verschillende routes in en om de stad.

Burgemeester loopt stage
Nu het door de zomervakantie wat rustiger is binnen het gemeentehuis, gaat burgemeester Clermonts een aantal maatschappelijke stages lopen. Zo heeft zij in een aantal verzorgingshuizen meegewerkt en gaat zij een nacht met de politie op stap.

Gepresenteerd door Sabrina Claasens

 

Lees vorig bericht

Roep om meer parkeervakken in Pastoor Smeetsstraat

Lees volgend bericht

Biekletse met Mirjam Clermonts (video)