Roep om meer parkeervakken in Pastoor Smeetsstraat

Een aantal bewoners van de Pastoor Smeetsstraat in Geulle hebben in een open brief aan de gemeente aandacht gevraagd voor parkeerproblemen in de straat. Zij vragen of het mogelijk is om het aantal parkeerplaatsen in de straat uit te breiden. Het is niet de eerste keer dat de gemeente  hierover benaderd wordt.

Veranderde woonbestemming seniorenwoningen
Wonen Meerssen heeft in 2014 de seniorenwoningen in de pastoor Smeetsstraat een andere woonbestemming gegeven. Vanaf dat moment zijn de woningen gelabeld tot gezinswoningen. De parkeersituatie van toen is hierop nooit aangepast. Door het komen wonen van gezinnen met meerdere auto’s en de toenemende mobiliteit van de senioren is het tekort aan parkeerplaatsen ontstaan. De situatie in de tijd van de seniorenwoningen was en is nu nog steeds 6 parkeervakken en drie parkeervakken bij de woningen voor 17 huizen.

Niet welkom
Het gevolg van de situatie is dat nieuwe bewoners in de straat niet weten hoe en waar er geparkeerd mag en kan worden. Een van de bewoonsters geeft aan dat zij twee weken in de straat woont en door het niet kunnen parkeren dicht bij huis zich niet welkom voelt in de straat. Zij is slecht ter been en haar man is hartpatiënt. De bewoners die de brief hebben ingezonden, willen in gesprek gaan met de gemeente en de politiek om het probleem op te lossen. Zij geven aan: haal de uitstekende groenplekken weg en maak daar parkeervakken van. Het gevolg is dan: dat er geen auto’s in de inhammen van de straat gezet worden, waardoor er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan.

 

Lees vorig bericht

Zomerfestival in Rothem

Lees volgend bericht

Meer/Actueel 6 augustus : Bewoners Pastoor Smeetsstraat boos – De Kollekamp neemt voortouw – Petitie voor Lokale omroepen