Gestolen kunstwerk wordt vervangen

Aan de rotonde bij de Sint Jozefstraat is in april 2016 een kunstwerk van de Meerssense kunstenaar Paul Beckers gestolen. Het werk met de naam ” Stier Lascaux 1″ is door Beckers in 2002 geschonken aan de gemeente. De gemeente heeft het kunstwerk verzekerd en €11.000 van de verzekering ontvangen. Het gestolen kunstwerk wordt vervangen door een nieuw kunstwerk en zal geplaatst worden op een andere plek binnen Meerssen.

Opdracht gemeenteraad
De gemeenteraad van Meerssen heeft, na een initiatief van BRUG-M, in april wethouder Berry van Rijswijk opdracht gegeven om met de kunstenaar in gesprek te gaan over de ontstane situatie. Dit gesprek heeft plaatsgevonden en de gemeente heeft een nieuw kunstwerk van Beckers aangekocht. Het meer dan 3 meter hoge kunstwerk zal binnenkort geplaatst worden. De plaats waar het kunstwerk komt te staan wordt nog nader bepaald. Het nieuwe kunstwerk kost de gemeente €11.000. Dit is hetzelfde bedrag dat door de verzekering is uitgekeerd.

Reactie kunstenaar
Kunstenaar Paul Beckers geeft aan dat hij een positief gesprek met de wethouder heeft gehad en als een kunstwerk aangekocht wordt, dit een positief einde is van een vervelende kwestie.

Lees vorig bericht

Voorbereidingen bondsfeest ST. Remigius in volle gang

Lees volgend bericht

Buurtbus Gäöl binnenkort op zaterdag