Ulestraten een dorp op het plateau

IVN Ulestraten organiseert op woensdagavond 6 september 2017 een lezing over dit bijzondere dorp op het plateau van Schimmert, dat op 1 januari 1982 opging in de nieuwe gemeente Meerssen. Deze lezing wordt gegeven door Fred Erkenbosch.

Cultuurhistorie en natuur van ons dorp
Speciale aandacht gaat naar de cultuurhistorie en natuur van ons dorp. Een presentatie met veel elementen uit het verleden van Ulestraten, zoals het oorlogsdrama op de Wijngaardsberg, wegkruizen en kapellen. Ook verdwenen met de jaren; voetpaden en de bijbehorende draaipoortjes. Bestaande historische gebouwen werden afgebroken, andere gerestaureerd. Verder een bijzondere smidse en een nog bestaand monumentaal vakwerkhuis. Een gedeelte van deze presentatie is in 2000 al eens vertoond en werd later met nieuw uniek materiaal aangevuld. Zoals u zult zien is er de afgelopen jaren nogal wat veranderd in Ulestraten. Op deze avond is ook een unieke en bijzondere maquette op schaal te bewonderen van, twee niet meer bestaande, boerderijtjes op Genzon van de families Corten en Urlings, gemaakt ca. 1965.

Waar
Aanvang: 19.30. Plaats: Verenigingslokaal Onder d’n Huppel, Dorpstraat 1, Ulestraten. We hopen weer velen van u te mogen begroeten. Iedereen is van harte welkom, ook niet leden, de toegang is gratis. Info: Fred Erkenbosch Tel.: 06-82987793

Lees vorig bericht

Groot Meerssen Toernooi in Rothem

Lees volgend bericht

Nieuws van ZijActief Moorveld