Gemist Meer/Actueel 27 augustus : Plastic kruisbeelden – Duurzaamheid – Vliegtuig uit de tweede wereldoorlog boven Meerssen

Meer/Actueel van zondag 27 augustus 2017 met o.a. :

Kruisbeelden
Het is aan de orde van de dag: diefstal van koper, ijzer en brons. En er is een nieuwe risicogroep bijgekomen.

Scholen beginnen weer
De scholen gaan maandag 28 augustus weer beginnen. Na een vakantie van zes weken is het tijd om de boekentassen klaar te maken voor de start van het nieuwe schooljaar.

Stella Maris College
Ook de lessen aan het stella maris college Meerssen beginnen maandag. Op dit moment wordt er wel nog een nieuwe verdieping gebouwd boven op het huidige schoolgebouw.

Zonnepanelen MAA en golfclub
Golfclub Meerssen streeft naar duurzaamheid. Daarom heeft de golfclub de zuidzijde van het clubhuis voorzien van zonnepanelen. Daarmee is ze een van de eerste vereniging in Meerssen die haar clubaccommodatie vergroent.

Buurtbus Geulle 
De buurtbus gaat vanaf zaterdag 2 september iedere zaterdag rijden tussen Geulle en Meerssen. De dienstregeling start om 9 uur in de ochtend en de laatste rit arriveert om half 6 ‘s avonds.

Presentatie boek
Het boek over de geschiedenis van Meerssen, met als titel “in de armen van Maas, Geul en Watervalderbeek”, wordt zaterdag 18 november gepresenteerd.

Vliegtuig uit de tweede wereldoorlog boven onze gemeente
De dakota prinses Amalia vliegt zaterdag en zondag boven Meerssen. Dit vliegtuig komt uit 1944 en heeft meegedaan aan operatie Market Garden en aan D-Day. Tijdens deze operatie in de Tweede Wereldoorlog is onder andere het zuiden van Nederland bevrijd.

Gepresenteerd door Rachelle Bouvrie

 

Meer Actueel week 34 – 27 augustus 2017 from meer/vandaag on Vimeo.

Lees vorig bericht

Schutterij St. Remigius met de tijd mee

Lees volgend bericht

Oorlogsvliegtuig boven Meerssen (video)