Boels Ladies Tour doorkruist heuvels van Meerssen

Van 29 t/m 3 september wordt de Boels Ladies Tour in de UCI Women’s World Tour verreden Tijdensn deze Ladies Tour komen onder meer aan de start, Anna van der Breggen, Olympisch kampioen. Nederlands kampioen Chantal Blaak. Europees kampioen Ellen van Dijk.

Op de slotdagen 2 en 3 september a.s. staan de Limburgse Heuvels  decor voor een spectaculaire finale. En waar staan die Limburgse heuvels, juist ja, in onze mooie gemeente Meerssen.

Zaterdag 2 september Stramproy-Vaals, over een afstand van 137 km. Doorkomsttijden gemeente Meerssen. Oostelijke Kanaalweg. 13.13 uur beklimming van de Slingerberg, Moorveld, Schietecoven, Bokstraat, Hekstraat, via de Humcoverstraat om 13.29 uur beklimming Op de Beukel met direct na de rotonde de beklimming van de Lange Raarberg, naar Raar en Groot Haasdal, richting de finishplaats  Vaals.

Zondag 3 september is de laatste rit Sittard-Sittard over een afstand van 157 km. Na  14 km koers komen de dames terecht in ‘de hel van Meerssen’. Om 12.40 uur rijden zij Ulestraten binnen. Past. Van Eijsstraat, St. Catharinastraat, Humcoven en dan om 12.46 uur als verrassing nu eens de beklimming van de Visweg, met daarna de afdaling van de Lange Raarberg en de Beukel, om weer via de Humcovenstraat, richting Schietecoven met de beklimming van de Hekstraat, via de Bokstraat, Nieuwe Vliekerweg, de afdaling van de Vliegveldweg, voor langs de Brandweerkazerne, de Kruisberg naar Bunde. Hier gaat het via de Ireneweg, Kloosterweg, Pr. Bernhardlaan  naar de beklimming van de Dennenberg . Via de Moorveldsberg komen de dames omstreeks 13.00 uur aan voor de beklimming van de Snijdersberg om richting Stein te koersen.

Voor de 2e keer terug in Ulestraten omstreeks 13.59 uur om hetzelfde parcours te volgen. Visweg en Hekstraat in Schietecoven. Dennenberg 14.13 uur ( Bunde). Snijdersberg om 14.20 uur. (Geulle)

Wie van de dames er dan nog bij is mag omstreeks 15.10 uur voor de 3e keer de St. Catharinastraat inrijden voor de laatste Meerssense ronde. Dennenberg 15.30 uur, Snijdersberg 15.33 uur Dit is de 19e beklimming. Daarna richting Beek voor de beklimming van de Adsteeg.

Deze 3 doorkomsten op Meerssens grondgebied mogen gerekend worden tot de ‘hors categorie’ en is dus Topsport. Laten wij als inwoners van Groot Meerssen ook ‘toppers’ zijn en de dames met hun volgers alle ruimte geven om er een top wieler evenement van te maken.

Foto Archief

Lees vorig bericht

Oud-voorzitter SV Meerssen en politicus Kusters overleden

Lees volgend bericht

Bevolkingsonderzoek borstkanker start