Thema avond over epilepsie

Maandag 11 september a.s. organiseert de EHBO vereniging Meerssen-Bunde een thema-avond met als onderwerp EPILEPSIE, deze avond is vrij toegankelijk.
De heer Palmen, werkzaam als verpleegkundige in het Epilepsiecentrum Kempenhaeghe te Heeze, zal nader ingaan op het ontstaan van Epilepsie en wat je er tegen kunt doen.


Epilepsie

Epilepsie is een verzamelnaam van allerlei aandoeningen, waarbij een overprikkeling in de hersenen de normale bewegingen of waarnemingen plots verstoort. Vaak treden epileptische aanvallen op zonder aantoonbare oorzaak. Elke aandoening van de hersenen, zowel een blijvende als een voorbijgaande, kan aanleiding geven tot een epileptische aanval. Epilepsie wordt ook vaak ‘vallende ziekte’ genoemd. Er zijn echter nog vele andere vormen van epilepsie waarbij het slachtoffer niet valt. Belangrijk is natuurlijk wat je als Eerste hulp verlener vaststelt en wat je gaat doen. De ene grote epilepsieaanval kan volgen op de andere. Dit noemt men een ‘status epilepticus’. Doordat de ademhaling verstoord is tijdens een grote aanval, komt het slachtoffer in zuurstofnood. Dit is een levensbedreigende situatie. Tijdens de aanval zijn levensreddende handelingen als het vrijmaken van de luchtweg of beademing zo goed als onmogelijk.

Vrij toegankelijk

Voor de EHBO-er is dit een herhalingsavond. Belangstellenden hebben vrije toegang. De thema-avond begint om 20.00 uur. De zaal van gemeenschapshuis ‘de Stip’, Dom. Hexstraat 10 te Meerssen gaat om 19.30 uur open. ‘de Stip’ is rolstoel vriendelijk.

Lees vorig bericht

Paul Jansen van partij KIJK!!! stopt

Lees volgend bericht

Openluchtfilm krijgt wederom nieuwe datum