IVN lezing over paddestoelen

Woensdagavond 4 oktober organiseert IVN-Ulestraten een lezing over paddenstoelen. Paddenstoelen worden wel de bloemen van de herfst genoemd. Hoewel ze het hele jaar voorkomen zijn ze in het najaar het talrijkst.

Nederlanders hebben een dubbel gevoel t.o.v. paddenstoelen: enerzijds de angst voor de giftige eigenschappen van enkele soorten en anderzijds de fascinatie voor de vormen en kleuren van deze organismen. Er komen zo’n 5000 soorten voor in ons land die niet altijd gemakkelijk op naam te brengen zijn.

Henk Henczyk van de Paddenstoelen Studiegroep Limburg laat ons -de seizoenen volgend- kennismaken met de vele facetten van het paddenstoelenrijk. Aan de orde komen o.a. de kleuren- en vormenrijkdom, functie, eetbaarheid, giftigheid en de magie erom heen.

Bijna alle opnames die we te zien krijgen zijn in Limburg gemaakt. Aanvang : 19.30. Plaats : Verenigingslokaal Onder d’n Huppel, Dorpstraat 1, Ulestraten. Iedereen is van harte welkom, ook niet leden, de toegang is gratis. Inlichtingen: 043 364 3740 wimelsderks@hotmail.com

Lees vorig bericht

Ochtendexcursie IVN Meerssen

Lees volgend bericht

Plaats vervangend kunstwerk bekend