Wethouder Cortenraede lijkt niet meer terug te komen

VVD-wethouder Désirée Cortenraede lijkt voorlopig niet meer terug te keren als wethouder voor de gemeente Meerssen. De kans is zelfs groot dat Cortenraede deze raadsperiode helemaal niet meer terugkeert. Dat melden diverse bronnen aan Meer Vandaag. Wethouder van Rijswijk neemt de portefeuille waar.

Onderlinge verhouding
Het zou al langer niet meer boteren tussen Cortenraede en de overige twee wethouders Houben en van Rijswijk. Een van de heikele punten binnen het college is het accommodatiebeleid. Dit beleid staat al jaren op de agenda maar komt niet tot uitvoering.

Ziekte
Wethouder Cortenreade heeft zich tijdens de collegevergadering op dinsdag 5 september, ziek gemeld. Dit gebeurde nog vóórdat het agendapunt accommodatiebeleid behandeld zou worden. Vervolgens is het agendapunt niet besproken.

VVD
De VVD bevestigt dat het accommodatiebeleid een moeilijk dossier is, maar wil niets loslaten over het eventuele voorval. De VVD bevestigt wel dat ze tijdens de collegevergadering ziek naar huis is gegaan.

Geen goede start
Wethouder Cortenraede kende bij haar aantreden al een moeilijke start. Zo kreeg ze bijna de hele gemeenteraad over zich heen door de aanbesteding van het kunstgrasveld in Rothem, liepen de straten onder water en legde de buurtnetwerken hun functies neer. Dit zijn allemaal dossiers die de voorgangers van Cortenraede niet hadden opgepakt of laten liggen, aldus diverse bronnen.

Lees vorig bericht

KZV Mastreechter Staar zoekt nieuwe leden

Lees volgend bericht

Trailbosloop Marathon Meerssen