ZijActief Moorveld

Dinsdag 3 oktober – Presentatie valpreventie
Op dinsdag 3 oktober organiseert Vrouwenvereniging ZijActief Moorveld een themabijeenkomst “Valpreventie”. De presentatie gebeurt fysiotherapeute Inge De Lang van Fysiotherapie Snijders Elsloo/Stein. Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. Met de juiste aanpak kan het valrisico bij ouderen effectief verlaagd worden. Met deze presentatie proberen we ouderen met een verhoogd valrisico te bereiken.

Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk voor alle inwoners van Meerssen, vrouwen zowel als mannen, leden en niet-leden. De bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 3 oktober, aanvang 14.00 uur in Gemeenschapshuis De Kollekamp te Waalsen.

Dinsdag 10 oktober – Ledendag met bezoek aan de Hiltho te Horst
In tegenstelling tot eerdere berichten vertrekt de bus NIET in Urmond, maar kunnen de leden van ZijActief Moorveld opstappen aan de kerk te Waalsen. De bus vertrekt om 09.15 uur. De vertrektijd vanuit Horst is 18.30 uur. We verwachten omstreeks 19.45 uur terug te zijn in Moorveld.

Dinsdag 17 oktober – Pompoenavond
Mevrouw Christien Reinders van “Huys en Hof” te Buggenum verzorgt op 17 oktober een mooie, verrassende presentatie over pompoenen. Zij brengt ons op de hoogte van de geschiedenis van de pompoen, feesten met de pompoen, pompoen op culinair gebied, de pompoen medicinaal gezien en de pompoen en kalebassen als siervrucht. Daarnaast zorgt zij voor een sfeervolle aankleding van de zaal.Ook kunnen we genieten van een heerlijke pompoensoep met pompoenbrood en als lekkernij kunnen we smullen van een pompoenwafel met slagroom en een pompoenbonbon. De eigen bijdrage voor deze avond is € 5,00 per persoon. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 7 oktober 2017 bij Marga Ghijsen, Eijkskensweg 39 te Geulle, telefoon 3646432. Bij aanmelding s.v.p. ook de eigen bijdrage voldoen.

Lees vorig bericht

Creatieve middag in Ut Zaelke

Lees volgend bericht

Jan Gulikers te gast in eerste Meer Politiek