Eén persoon uit Meerssen betrokken bij gewelddadige overval

Bij de gewelddadige overval in Johannesburg, Zuid-Afrika, is één persoon uit Meerssen betrokken. Eerder meldde we dat het om meerdere personen uit Meerssen zou gaan. Het slachtoffer ging samen met andere vakantievierders een rondreis maken door Zuid-Afrika. Op weg van het vliegtuig naar hun eerste hotel werd de bus klemgereden door mannen die zich voordeden als politieagenten. De buschauffeur kreeg opdracht naar een stille plek te rijden, waar de mannen wapens trokken en de Nederlandse passagiers bedreigden en beroofden.

Paniek
Mensen raakten in paniek en kregen zelfs vuurwapens op zich gericht. In twee gevallen werd de trekker overgehaald maar weigerde het wapen. Oudere mensen kregen rake klappen. De daders zijn uiteindelijk vertrokken met allerlei spullen. Op dit moment is iedereen veilig, maar wel behoorlijk in shock. Aldus de Telegraaf. De groep vakantievierders heeft besloten gezamenlijk terug te keren naar Nederland.

Lees vorig bericht

Ton Vandewall al 20 jaar als laatste over de finish

Lees volgend bericht

Meer Politiek – coalitiebreuk met Jan Gulikers (video)