Lezing ‘Vogeltrek en albatrossen’, door Otto Plantema

Steeple Jason met Wenkbrauwalbatrossen kolonie ; Steeple Jason with Nesting Black-browed Albatrosses colony

Maandag 9 oktober organiseert IVN Meerssen een lezing door Otto Plantema. Otto Plantema is een fervent natuurfotograaf. In het bijzonder fotografeert hij vogels in actie. Otto publiceert zijn reisverhalen met zijn foto’s in internationale foto- en vogeltijdschriften en zijn foto’s zijn beschikbaar bij Buitenbeeld en het Amerikaanse Minden Pictures  http://www.mindenpictures.com/search?s=otto+plantema .

Voor de pauze laat hij de (Limburgse) vogels zien op de trek oa in de Kaukasus, Israël en Portugal. Na de pauze toont Otto aan de hand van prachtige foto’ s het gedrag en biotoop van Albatrossen. De spectaculaire Albatrosfamilie kent 21 soorten en een groot verspreidings-gebied in de hele Subantarctic  en de Pacific.  Voor een voorproefje van de schitterende foto’s: www.pbase.com/otto1

Lokatie: Proostenkelder, achter de basiliek van Meerssen. Tijdstip: 19:30 uur. De toegang is gratis. Iedereen is welkom; u hoeft geen lid te zijn van IVN Meerssen.

Lees vorig bericht

IVN dagwandeling Vijlen

Lees volgend bericht

Terugblik op het nieuws in het programma Uitgelicht