Binnenkort besluit nieuwe vergunning Maastricht Aachen Airport

1Limburg meldt op hun website dat Staatssecretaris Sharon Dijksma op vragen van Dionne Graus, van de PVV, heeft geantwoord dat zij binnen drie weken een besluit neemt over een nieuwe vergunning voor Maastricht Aachen Airport. De Raad van State heeft een advies gegeven waardoor de staatssecretaris op korte termijn de knoop kan doorhakken.

Gebruik over de volle lengte
De verwachting is dat er een positief besluit gegeven wordt waarbij de volle lengte van de start en landingsbaan gebruikt gaat worden. Het gevolg hiervan is dat er grotere en zwaardere vliegtuigen kunnen opstijgen en landen. Daarnaast wil de Staatssecretaris dat een deel van het vrachtverkeer, dat niet meer op Schiphol kan aankomen, overgeheveld wordt naar het vliegveld in Beek. De mogelijkheden van het Schiphol vrachtverkeer wordt in een werkgroep geïnventariseerd.

Lees vorig bericht

Partij BRUG-M gaat door

Lees volgend bericht

Kritiek op bureau die leegstand moet aanpakken