Kritiek op bureau die leegstand moet aanpakken

Streetwise heeft de eerste fase van het project revitalisering kernen afgerond. Tijdens de raadsvergadering van afgelopen week werd de raad gevraagd in te stemmen met de eerste fase, een startdocument en het opstarten van de volgende fase. Het uiteindelijke doel is om de leegstand in de kernen tegen te gaan.

Kritiek op het document
Vooral BRUG-M was niet te spreken over de inhoud van dit document, dat volgens Jan Gulikers vooral bestond uit vage plannen. Hij vond de kosten van €33.000 dan ook weggegooid belastinggeld. Ook de Meerssense ondernemersvereniging Sfeervol Meerssen had zo haar bedenkingen bij dit document en meenden zelf betere ideeën te hebben. Zij geven aan dat de gemeente beter kan stoppen met het bureau Streetwise.

Frictie tussen gemeente en Streetwise
Tijdens het debat werd ook duidelijk dat er nogal wat frictie was tussen het bureau en het ambtelijk apparaat. Er is daarom besloten om zo spoedig mogelijk een 0,5 fte economie beschikbaar te stellen, zodat er efficiënter gewerkt kan gaan worden. Ondanks alle twijfel die er binnen de gemeenteraad heerste, stemde uiteindelijk alleen BRUG-M tegen het voorstel. Een van de belangrijkste opmerkingen van de andere partijen was dat stoppen nu voor nog meer vertraging zou zorgen.

Streetwise
Streetwise is een adviesbureau dat de winkelleegstand in kaart brengt en vervolgens samen met gemeenten, makelaars, vastgoedeigenaren en ondernemers de leegstaande winkelpanden opnieuw probeert in te vullen. Het project gaat uiteindelijk €100.000 kosten.

Meer over dit onderwerp in Meer Actueel komende zondag op Meer TV.

 

Lees vorig bericht

Binnenkort besluit nieuwe vergunning Maastricht Aachen Airport

Lees volgend bericht

Raad wil struikelstenen