Nieuwe cursus EHBO/Reanimatie/AED

De EHBOvereniging Meerssen-Bunde start maandag 15 januari 2018, bij voldoende deelname, met een nieuwe cursus EHBO/Reanimatie/Bediener AED.

Ben jij koel genoeg? Als mensen oververhit zijn of – nog erger – brandwonden hebben opgelopen, is koelen de eerste prioriteit. Hou jij het hoofd koel?. Vlugge vingers redden levens. Een Automatische Externe Defibrillator (AED) verstuurt een levensreddend ‘bericht’ naar het hart. Ontdek hoe je een AED bedient. Kussen voor gevorderden. Geef jij ooit iemand de kiss of life? Leer alles over mond-op-mond beademing (en meer).

In 10 lessen (maandagavond) wordt ingegaan op de nieuwste EHBO leerstof van het Oranje Kruis. Verbandleer komt via praktijkoefeningen ruim aan bod. Aandacht zal worden besteed aan het verlenen van eerste hulp in de praktijk van alle dag. Ruime aandacht is er ook voor het menselijk lichaam. Verplicht tijdens deze EHBO opleiding is het volgens een strikt protocol Reanimeren en het bedienen van de AED. Het goed en deskundig uitvoeren van een reanimatie, eventueel ondersteund met een AED, kan levensreddend zijn.

Deze veel omvattende EHBO cursus, wordt gegeven door onze eigen EHBO-arts en vakkundige EHBO-docent. Plaats van handeling is het Gemeenschapshuis ‘de Stip’ te Meerssen. Iedere maandagavond van 20.00-22.00 uur. Het zijn 10 lesavonden, met aansluitend het examen.

De kosten zijn € 150. Hierin is inbegrepen o.a. de opleiding tot volwaardige en deskundige EHBO-er, zaalhuur, examengeld, opleidingsboek, materialen, contributie, verzekering.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden, (bij een aanvullende verzekering) soms de gehele kosten van deze cursus. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar. Je kunt al deelnemen vanaf 16 jaar. De lesstof en praktijkoefeningen zijn makkelijk te volgen. Info en aanmelden: opleiding@ehbomeerssen.nl / www.ehbomeerssen.nl Of bel met Piet Schols, bestuurslid/PR, EHBOvereniging Meerssen-Bunde. Telefoon 06 – 25 25 82 64

Lees vorig bericht

Computercursus in de Bieb

Lees volgend bericht

SV Meerssen wint voor de tweede keer op rij