Gemist Meer/Actueel 1 oktober: Kritiek op bureau dat leegstand moet aanpakken – Raadsleden lopen boos weg – Drukbezochte opendag in de Ketel

Meer/Actueel zondag 1 oktober 2017 met o.a. :

Kritiek op bedrijf die leegstand moet voor komen
In de gemeente Meerssen is er momenteel een forse leegstand van winkelpanden. De gemeente heeft het onderzoeksbureau Streetwise in de arm genomen om te onderzoeken hoe deze leegstand kan aangepakt worden.

Raadsleden lopen boos de raadzaal uit
Tijdens de behandeling van de motie over het aanhouden van het accommodatiebeleid, zijn een aantal raadsleden van de coalitie de raadszaal uitgelopen. Dit is afgelopen donderdag gebeurd tijdens de openbare raadsvergadering.

Binnenkort besluit MAA
Staatssecretaris Sharon Dijksma gaat deze maand een beslissing nemen over de nieuwe vergunning voor Maastricht Aachen Airport. Een positief besluit betekent dat de volledige start- en landingsbaan mag gebruikt worden.

BRUG-M gaat door als partij met dezelfde mensen
BRUG-M heeft officieel laten weten om na de verkiezingen door te gaan als politieke partij. De 5 zittende raadsleden gaan zich opnieuw kandidaat stellen voor een plaats in de gemeenteraad.

Marathon Meerssen komt er aan
De 20 ste editie van de Marathon van Meerssen staat voor de deur. Deelnemers uit binnen- en buitenland gaan op zondag 8 oktober meedoen aan een wedstrijdonderdeel.

MVK verplaatst
Zowel de locatie als de datum van het MVK is gewijzigd. Het leedjeskonkoer wordt dit jaar niet in de Stip gehouden, maar in de zaal van café de keizer. De datum is van zaterdag 18 november verplaatst naar vrijdag 17 november.

Opendag en gewonnen prijs de ketel
De open dag van de ketel is afgelopen zaterdag druk bezocht. De ketel is een voorbeeld voor nieuwe ontmoetingscentra in de omgeving.

Gepresenteerd door Rachelle Bouvrie

 

Lees vorig bericht

RKUVC en Geulscheboys verliezen, Bunde speelt gelijk

Lees volgend bericht

Goed begin in nieuw seizoen voor Judoclub Bunde