Van Rijswijk toch kandidaat-wethouder voor Meerssen

Coalitiepartij FOCUS heeft gereageerd op het vertrek van wethouder van Rijswijk na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.
Volgens FOCUS is het bericht in De Limburger en op de website van Meer Vandaag maar ten dele waar. Ondanks dat hij de partij GOB in zijn woongemeente gaat ondersteunen blijft hij ook eventueel beschikbaar voor de Meerssense politiek en ziet FOCUS hem als beoogde wethouder voor de partij, ook in de komende
periode 2018-2022. Echter vanmiddag reageerde wethouder van Rijswijk zelf op het krantenartikel van vanmorgen. In dit bericht, dat hij plaatste op Facebook stelt hij nog niet klaar te zijn met de politiek in zijn Sittard-Geleen en graag terug wil naar de politieke arena in zijn woonplaats.

Lokale partij
Tijdens zijn periode als wethouder van Meerssen heeft hij het plezier in politiek bedrijven weer terug gekregen. Ook heeft hij kunnen ervaren dat lokale partijen er toe doen in de politieke arena.
Ondanks dat hij nog steeds lid is van GroenLinks, heeft hij gekozen voor de lokale partij GOB. Deze partij heeft nu 8 zetels en levert 2 wethouders.

Waardering

Wethouder van Rijswijk geeft aan nog lang niet klaar te zijn met het sociale domein. In onze gemeente kreeg hij veel waardering voor zijn werk en hoopt dan ook zijn werk in Sittard-Geleen te kunnen voortzetten.

Lees vorig bericht

Wethouder van Rijswijk terug naar Sittard Geleen

Lees volgend bericht

Uitgelicht aflevering 1