Verspreiding jodiumtabletten ook in Meerssen

Omdat de gemeente Meerssen binnen een straal van 100 km ligt van de kerncentrale in Tihange worden ook hier jodiumtabletten uitgereikt. De verspreiding van de jodiumtabletten start op 10 oktober. Het Ministerie van Volksgezondheid biedt de tabletten aan om voorbereid te zijn op een mogelijk kernongeval. Door de tabletten vooraf te verspreiden, zijn deze bij een kernongeval direct beschikbaar voor de mensen die baat hebben bij de beschermende werking ervan.

Voor wie zijn de tabletten bestemd
Alleen huishoudens met kinderen tot 18 jaar hebben inmiddels een brief ontvangen waarin staat dat zij tussen 10 en 24 oktober per post een doosje jodiumtabletten gaan ontvangen. Ongeboren baby’s en kinderen tot 18 jaar lopen het meeste risico om later schildklierkanker te krijgen door opname van radioactief jodium. De kans op schildklierkanker door radioactief jodium neemt af naarmate mensen ouder zijn.

Zwangere vrouwen
Zwangere vrouwen kunnen jodiumtabletten krijgen bij de verloskundige of Gynaecoloog. Na de verspreiding van de tabletten zijn ze te koop in de apotheek of de drogist.

Lees vorig bericht

Kaarters gezocht

Lees volgend bericht

Lezing vakwerkbouw door Coen Eggen