Prijs voor Meerssense kunstenares Vera Gulikers

Koning Willem-Alexander heeft vrijdagmiddag in het Paleis op de Dam de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst uitgereikt aan de jonge Meerssense kunstenares Vera Gulikers. Zij won met nog drie andere jonge kunstenaars deze prijs. De prijs is bedoeld om de kunstenaars te helpen met de start van hun carrière en bestaat onder andere uit een geldbedrag van 6500 euro.

Juryrapport
In het juryrapport wordt Gulikers werk als volgt omschreven: Met een mengeling van ernst en ironie onderzoekt Gulikers de handelingen van het schilderen, spot ze met wat wordt gezien als typisch vrouwelijke taken en maakt ze schilderijen die zowel liefelijk als pesterig ogen.

Schoonmaakmiddel
Vera Gulikers maakt gebruik van diverse technieken. In het werk Poetsdoek verwijderde zij de verf met schoonmaakmiddel om een bijzonder effect te creëren. De werken van de prijswinnaars zijn te zien in het Koninklijk Paleis op de Dam.

Bron foto: veragulikers.squarespace.com

Lees vorig bericht

Lezing vakwerkbouw door Coen Eggen

Lees volgend bericht

Themabijeenkomst: God laat onschuldige mensen lijden?!