Vergevorderde plannen voor natuurbegraafplaats

Als het aan voormalig varkenshouder en fruitteler Raymond Cobben uit Ulestraten ligt, krijgen we in onze gemeente binnenkort een natuurbegraafplaats. Ook de gemeenteraad heeft al laten doorschemeren enthousiast te zijn over de plannen.

Onder de indruk
Cobben heeft onlangs in de privésfeer te maken gekregen met een begrafenis die plaatsvond op een natuurbegraafplaats. Hij was dusdanig onder de indruk hiervan dat hij besloten heeft dit ook in Meerssen te realiseren. Er liggen al concrete plannen op tafel en de locatie is ook al bekend. Op zijn voormalige erf tegenover Langs de Gewannen in Ulestraten wordt al hard gewerkt om de oude en vervallen varkensstallen op te ruimen. Ook de oude fruitboomgaard gaat plaats maken voor “landschapskamers” waar overledenen hun laatste rustplaats kunnen krijgen.

Vergunning
Maar voordat het zover is moet voldaan worden aan diverse wettelijke eisen die voor een dergelijke voorziening nodig zijn. Daar wordt nu hard aan gewerkt en ook de gemeenteraad moet haar toestemming geven.
De eerste reacties van diverse raadsleden zijn positief en de kans is groot dat het plan gerealiseerd wordt. Meerssen zou dan na Eygelshoven de tweede gemeente in Zuid-Limburg zijn met een natuurbegraafplaats.
Een naam heeft Cobben ook al bedacht: “De Kwakskoel”.

Lees vorig bericht

Wie gaat er mee genieten van de duisternis en van de mooie sterrenhemel?

Lees volgend bericht

Ramen van ontmoet Anna ingegooid