Gemist Meer/Actueel zondag 15 oktober : Zwembad Meerssen heeft meer dan twee ton nodig – Laatste noodkreet van Tennisclub Bunde – Twintigste marathon van Meerssen

Meer/Actueel van zondag 15 oktober 2017 met o.a. :

Zwembad Meerssen
Vereniging Zwembad Meerssen heeft aan de gemeente een bedrag gevraagd van meer dan twee ton. Dit geld is nodig voor achterstallig onderhoud. 

Gemeente reageert niet op soap TC Bunde
Tennisclub Bunde heeft tijdens de raads adviesvergadering een laatste noodkreet gedaan aan de gemeenteraad. Zij vragen in de eerstvolgende raadsvergadering alsnog zes nieuwe tennisbanen. 

Motie meer vrachtvluchten aangenomen
De motie die Martijn van Helvert van het CDA in de tweede kamer heeft ingediend is aangenomen. Hierin vraagt van Helvert om vrachtvluchten die in de toekomst niet meer terecht kunnen op Schiphol, te laten opvangen door andere vliegvelden in Nederland waaronder Maastricht Aachen Airport.

Gulikers biedt excuses aan
Raadslid Jan Gulikers van partij BRUG-M biedt zijn excuses aan. Gulikers deed tijdens de laatste raadsvergadering een uitspraak waar hij nu op terugkomt. Tijdens zijn betoog, vertelde hij dat hij uit betrouwbare bron had vernomen dat de eigenaar van kookwinkel “Het Koakpunt” geen huur hoeft te betalen voor zijn winkel omdat het pand, de voormalige raadzaal, eigendom is van de gemeente. 

VDD bevestigd ziek zijn wethouder Cortenraede
VVD Meerssen heeft door middel van een brief aan de gemeenteraad laten weten dat Cortenraede inderdaad ziek is. In de brief is ook te lezen dat de duur van haar ziekte onzeker is. De VVD benadrukt in de brief ook dat er geen vervanger komt maar dat de overige twee wethouders de taken overnemen.

Geldautomaat centrum Meerssen verdwijnt​
De ABN AMRO geldautomaat aan de Bunderstraat gaat verdwijnen. Vanaf 30 oktober kan er geen geld meer opgenomen worden. De oorzaak van het verdwijnen van deze automaat is de terugloop van het gebruik van de geldautomaat de laatste jaren, omdat er steeds minder contant geld wordt gebruikt.

Ramen in gegooid
Bij ontmoet Anna zijn op vrijdag 14 oktober vier ramen ingegooid met stenen. Volgens de eigenaar van ontmoet Anna zijn de ramen bewust uit het zicht van de Arriva-camera’s ingegooid. De baldadigheid wordt niet vergoed door de verzekering.

Marathon Meerssen
De allereerste editie van Marathon Meerssen, in 1998, had 204 deelnemers. Afgelopen zondag, tijdens de twintigste editie, liepen er bijna 1300 deelnemers mee.

Gepresenteerd door Lilian Lemmens

Lees vorig bericht

Geulsche Boys verslaat koploper

Lees volgend bericht

Auto raakt van de weg en botst tegen boom