IKL organiseert cursus vormsnoei fruitbomen

Stichting IKL organiseert in gemeente Meerssen een cursus die de vormsnoei van fruitbomen van A tot Z behandelt, zowel in de theorie als in de praktijk. Iedereen die wil leren hoe verschillende fruitbomen gesnoeid moeten worden, is welkom om deze cursus te volgen.

Theorie en praktijk
Fruitbomen worden jaarlijks gesnoeid vanaf het jaar dat de bomen geplant worden. In de eerste jaren worden de bomen gevormd. De appelboom wordt anders gevormd dan de perenboom. Dat geldt ook voor de kersen- en de pruimenbomen. Hoe snoei je het vruchthout? Waar let je op? In de cursus wordt alles behandelt. Het eerste deel van de cursus bestaat uit een theorieavond, die plaatsvindt op donderdagavond 9 november om 19.30 uur in Cafe-zaal ‘’De Gaollenaer’’, Hulserstraat 77, Geulle. Tijdens het tweede deel van de cursus wordt er praktisch geoefend. Dit gebeurt op zaterdag 11 november van 9.30 tot 12.00 uur in een hoogstamboomgaard in Geulle (Kerkplein 10).

Aanmelden voor de cursus
Deze activiteit is onderdeel van Buitenkracht Limburg. Je dient je eenmalig te registreren op www.buitenkrachtlimburg.nl. Vervolgens kun je je met dit account inloggen en aanmelden voor de activiteit in de agenda. Bij vragen kun je per mail contact opnemen met ikl@ikl-limburg.nl of telefonisch via 046-3030530.

Lees vorig bericht

Mogelijk verkeerde geluidsberekeningen Maastricht Aachen Airport

Lees volgend bericht

Griepprik huisartsen Swerts en Stuurman te Meerssen