Tussen de Dellen en de Wijngaardsberg

Op woensdag 1 november geeft Fred Erkenbosch voor IVN Ulestraten een presentatie over een bijzonder gebied in onze eigen omgeving. Dit gebied is een onderdeel van Buitengoed Geul & Maas en gelegen in de gemeente Meerssen. Hierin spelen de prachtige dalen van de Geul en Watervalderbeek een belangrijke rol. Ook de Dellen met zijn holle wegen en grubben die zich in de kalksteen van de helling een weg naar beneden hebben ingeslepen zijn uniek. Deze omgeving is bekend om zijn grote verscheidenheid aan planten en dieren. Aan de rand van de Dellen ligt de Curfsgroeve. Het diep ingesneden dal van de Geul vormt hier het meest in het oog springend landschapselement.

De Geul zoekt zich in dit Beneden Geuldal een weg richting Maas via diverse Geultakken. In Meerssen liggen een 4- tal Geuleilanden, een bijzonder eiland is het Geuleiland van Charles Clément Roemers, eigenaar van de voormalige Proosdij van Meerssen. Raar een gehucht van Meerssen ligt op een hoogte die naburige stroomgebieden van elkaar scheidt, de Geul en de Watervalderbeek. Ook de historische Wijngaardsberg met zijn bijzondere bewoners worden in deze presentatie niet vergeten. Kortom een presentatie met veel nieuwe elementen van cultuurhistorie en natuur.

Aanvang : 19.30 Plaats : Verenigingslokaal Onder d’n Huppel, Dorpstraat 1, Ulestraten. We hopen weer velen van u te mogen begroeten. Iedereen is van harte welkom, ook niet leden, de toegang is gratis. Inlichtingen: 06-82987793

Lees vorig bericht

De BKB-kunstgroep toont recent werk!

Lees volgend bericht

Samenscholingsverbod Proosdijpark en Stationsplein Meerssen verlengd