Gemist Meer/Actueel 22 oktober 2017: Een update over Hoeve Klinkenberg- Foute berekeningen MAA- Vlaaiendag in Moorveld

Meer/Actueel van zondag 22 oktober 2017 met o.a. :

Stand van zaken Hoeve Klinkenberg
Er wordt druk gebouwd aan Hoeve Klinkenberg. Voordat het zover was, zijn er door de jaren nog de nodige obstakels geweest waardoor het project regelmatig vertraging opliep. Hoeve Klinkenberg wordt gerestaureerd in samenwerking met technische scholen uit de omgeving.

Foute berekeningen MAA
Staatssecretaris Dijksma heeft in een brief aan de tweede kamer erkent dat er mogelijk fouten zijn gemaakt bij het berekenen van de geluidsoverlast, rondom het vliegveld Beek. 

Werkzaamheden riool duren langer
De werkzaamheden bij de rotonde in Rothem, gaan Langer duren dan verwacht. Tijdens de uitvoering zijn namelijk onbekende kabels en leidingen in de ondergrond gevonden. Komende week gaat Avenue 2 verder met het rioolwerk bij rotonde Witte Hoek.

Auto botst tegen boom
Een klassieke Ford Mustang is afgelopen maandag 16 oktober bij de dijk tussen Bunde en Geulle, tegen een boom Gebotst. 

Meerssen 19 e wielergemeente
Meerssen is de 19 e Limburgse Wielergemeente. Afgelopen week is de gemeente toegetreden tot de samenwerkende wielergemeenten. 

Overvallers de cel in
De twee daders van de overval op een cafetaria aan de Kuileneindestraat in Meerssen, zijn in hoger beroep door het gerechtshof in Den Bosch, tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld. De overval gebeurde op 22 maart 2015. 

TC Bunde geeft reactie
De Gemeente heeft vorige week in een reactie op de noodkreet van de tennisclub Bunde laten weten, dat zorgvuldigheid voor snelheid gaat. De tennisclub reageert hierop als volgt: “We zijn al sinds 2009 hierover met de gemeente in gesprek. En met de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 voor de deur lijkt het erop dat bestuurders liever geen beslissingen nemen.. Stel je voor dat je anders iemand tegen je in het harnas jaagt. de afspraken die wij met wethouder Cortenraede gemaakte hebben, lijken nu geheel van de baan.” Aldus de tennisclub.

Vlaaien bakken
Burgemeester van Maastricht, Penn-te Strake, neemt in Maastricht komende woensdag een Vlaai in Ontvangst op de eerste Dag van de Vlaai. In Maastricht krijgt de burgemeester een kant-en-klare vlaai voorgeschoteld, en in Moorveld moet wethouder Van Rijswijk hem zelf bakken.

 

Lees vorig bericht

Drie keer winst en twee keer verlies

Lees volgend bericht

Najaarsconcert harmonie St. Caecilia Geulle