Meer Actueel gemist: Gemeentebegroting – Bronzen voorwerpen buitgemaakt – Niet alleen frustratie bij de tennisclub over accommodatiebeleid

De gemeentebegroting voor het jaar 2018 is bekend
De belangrijkste punten uit deze begroting zijn de volgende:
– Afvalstoffenheffing niet meer kostendekkend: vastrecht tarieven voor 2018 en 2019 geïndexeerd met 5%
– Parkeertarieven (vooralsnog) niet gewijzigd
– Hondenbelasting niet gewijzigd
– Jaarlijkse OZB-verhoging tot 2019 uitgesmeerd tot 2021: jaarlijkse verhoging van 2,25% i.p.v. 4,5%

Accommodatiebeleid besproken door de gemeenteraad
Tijdens de raadsvergadering van afgelopen woensdag is het agendapunt accommodatiebeleid opnieuw besproken dankzij een motie van oppositiepartijen BRUG-M, KIJK!!! en het CDA.
Zij vinden dat Meerssen gebaat is bij een snelle afhandeling van het accommodatiebeleid. Want door de ziekte van wethouder Cortenraede is het beleid stilgelegd.
Wethouder van Rijswijk is de nieuwe portefeuillehouder.

Ook bestuur van de Kollekamp teleurgesteld
Niet alleen de tennisclub, maar ook het bestuur van de Kollekamp in Moorveld is teleurgesteld in de gemeente. Zij hebben samen met wethouder Cortenraede, en een onafhankelijk onderzoeksbureau, een plan opgesteld. Maar na het ziek worden van de wethouder hebben zij NIETS meer vernomen.

Wintertijd van start
In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 oktober is de wintertijd begonnen. Alle klokken zijn om drie uur ‘s nachts één uur teruggedraaid. De wintertijd duurt vijf maanden.

Nacht van de nacht
De gemeente Meerssen heeft zaterdag 28 oktober voor de 13de keer meegedaan aan de “Nacht van de Nacht”, door de verlichting van de bibliotheek, de basiliek en het gemeentehuis te doven.

Allerheiligen en Allerzielen
Woensdag 1 november is het Allerheiligen, een christelijk feest
ter nagedachtenis aan alle heiligen en martelaren. Veel inwoners van Meerssen treffen deze dag voorbereidingen voor donderdag 2 november, want dan is het Allerzielen en worden alle overledenen herdacht.

Bronzen kaarshouders verdwenen
In de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 oktober zijn er op de begraafplaats van Bunde bronzen kaarshouders en vazen buitgemaakt. De gemeente is verantwoordelijk voor de begraafplaats en daarom zijn zij op de hoogte gesteld. Daarnaast is er aangifte gedaan bij de politie.

Duurzaam-Meerssen-dag
Duurzaamheid is momenteel een actueel onderwerp en wordt veel genoemd. Om mensen bekend te maken met de verschillende soorten van duurzaamheid, wordt de
duurzaam-Meerssen-dag georganiseerd.

 

Lees vorig bericht

Uitgelicht oktober: Accommodatiebeleid – Begroting – Bibliotheek – 40 jarige bestaan Zonnebloem

Lees volgend bericht

Bestuur Kollekamp ook teleurgesteld in aanpak accommodatiebeleid