Zeven kilo marihuana aangetroffen

De Koninklijke Marechaussee in Limburg heeft zaterdagavond 28 oktober in Meerssen een 33-jarige Nederlander aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. De man, woonachtig in Duitsland, vervoerde 7 kilo marihuana achterin zijn bestelbus. De drugs zijn in beslag genomen.

Controle
Marechaussees waren in de twintig kilometer zone vanaf de grens bezig met een controle Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV), toen ze de bestuurder staande hielden voor controle. Om illegale migratie op te sporen, werd hierbij ook de laadruimte van zijn bus geopend. Daar kwamen de drugs aan het licht. Na weging bleek het om 7 kilo marihuana te gaan. De man is na verhoor vandaag in vrijheid gesteld. Hij heeft een dagvaarding gekregen en moet zich later voor de rechter verantwoorden.

Foto: Koninklijke Marechaussee

Lees vorig bericht

Jeugdlintje voor Meerssense-jongeren

Lees volgend bericht

SV Meerssen wint met 3-1