Hutten bouwen in het bos met de IVN-jeugdgroep

Archief IVN 2017

Na struinen in Ingendael vorige keer, met allerhande mooie natuurlijke belevenissen, gaan wij onze activiteiten deze keer verleggen naar de Dellen.

Onze top activiteit op de 11e van de 11e: hutten bouwen.
Door de leden van de Werkgroep Landschapsonderhoud is er ter plekke al het nodige voorwerk gedaan. Zij zullen de kinderen gaan uitleggen wat de bedoeling is. Na een demonstratie hoe je veilig met een zaag en een snoeischaar moet omgaan, kunnen de kinderen beginnen met  zagen, sjouwen en het restaureren van de hutten, die ze een andere keer, met de gesnoeide twijgen gebouwd hebben. Wij hopen dat de Galloways onze hutten en onze wal heel hebben gelaten! Onder het werk kunnen de kinderen kritische vragen stellen of dit snoeien wel mag. Wij leggen uit waarom dit uitdunnen een doel heeft, namelijk het landschap open houden. Ook is er voor deze activiteit toestemming gevraagd aan Stichting Het Limburgs Landschap want wij werken in een Natuurgebied.  Buiten de vaste groepsbegeleiders zijn er ruim voldoende mensen aanwezig om deze activiteit te begeleiden, want veiligheid staat hoog in ons vaandel. Rond elf uur is er pauze.

Deze Jeugdgroepactiviteit  zaterdag 11-11-2017 begint om 9.30 vanaf de parkeerplaats bij uitspanning de Nachtegaal Gemeentebroek 6 6231 RV Meerssen. Om 12.00 zijn wij weer op de parkeerplaats bij de Nachtegaal, waar de kinderen door hun ouders kunnen worden opgehaald.

Nieuwe kinderen zijn van harte welkom in de Jeugdgroep! Kinderen dit is een unieke gelegenheid als je van de natuur houdt om mee te komen doen. Vriendjes en vriendinnetjes mogen ook meekomen. Zorg dat je oude kleding aan hebt en stevige schoenen of laarzen. Wij hopen dat er veel kinderen komen om met deze prachtige natuurbeleving mee te doen. De kinderen kunnen zich bij deze buitenactiviteit heerlijk uitleven! Niet uitslapen of computeren maar de natuur in, dat is pas cool!

Informatie: Jeanne Lam 043-3649012 thijslam@hetnet.nl Kijk op de website van IVN Meerssen  ivn.nl/afdeling/meerssen of ivn.nl/afdeling /ulestraten

Lees vorig bericht

Najaarsconcert Gäöls mannenkoor

Lees volgend bericht

Camper verwoest door brand in Ulestraten