Najaarsconcert Gäöls mannenkoor

Voor het Gäöls Mannenkoor is 2017 een heel bijzonder jaar geweest. Want ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan maakte het GMK een Tour door de regio waarbij uiteenlopende uitvoeringen aan het publiek werden gepresenteerd. Wat in mei begon met het opluisteren van een H. Mis in de Basiliek van Meerssen, werd voortgezet met een concertreis in de Achterhoek en kreeg een hoogtepunt met het Jubileumconcert in het Asta Theater te Beek.

Na de zomervakantie werden de senioren van de gemeente Meerssen getrakteerd op een middagconcert en op 2 december keert het koor terug op de thuisbasis. Dan zullen in de monumentale St. Martinuskerk, beroemd om zijn akoestiek, de slotakkoorden van de GMK Tour klinken. Dat doet het GMK samen met een groot deel van muziek makend Geulle. Want op uitnodiging van het GMK geven zowel Harmonie St. Caecilia als Fanfare St. Martinus als Kerkkoor St. Franciscus hun medewerking aan dit Najaarsconcert.

Gedurende de afgelopen jaren hebben de zangers van het GMK onder de bezielende leiding van dirigent Paul Mestrom muzikaal alles uit de kast gehaald en een indrukwekkend repertoire opgebouwd. Dat is tijdens de genoemde Tour ten gehore gebracht. Een achttal werken staat op het programma van dit Najaarsconcert. Over het programma en de optredende Geulse gezelschappen volgt meer informatie in een volgend artikel.

Noteer alvast de datum: zaterdag 2 december in de St. Martinuskerk. Aanvang 19.30 uur. Gratis entree, maar een vrije gave wordt erg op prijs gesteld. Na afloop staat de koffie klaar!

Lees vorig bericht

Minder hoge stijging waterschapsbelasting

Lees volgend bericht

Hutten bouwen in het bos met de IVN-jeugdgroep