Gemist Meer/Actueel 5-11-2017: Nieuwe minister geeft fouten toe – Centrumplan Ulestraten – Leegstand neemt toe

Meer/Actueel van zondag 5 november 2017 met o.a. :

Nieuwe minister geeft fouten toe
De nieuwe minister van infrastructuur en waterstaat geeft in een brief aan de tweede kamer toe, dat er daadwerkelijk fouten zijn gemaakt bij de berekening van de geluidsoverlast van Maastricht Aachen Airport. De minister gaat nu een nieuwe berekening laten uitvoeren met de aangepaste invoergegevens. Hierdoor vertraagt het besluit dat het mogelijk maakt de start en landingsbaan helemaal te kunnen gebruiken.

Centrumplan Ulestraten.
Eindelijk heeft Wonen Meerssen en Gemeente Meerssen een nieuw bedrijf gevonden die de resterende fasen van het centrumplan van Ulestraten gaat realiseren.

Camper verwoest in Ulestraten
Een camper is in de nacht van donderdag op vrijdag aan de burgemeester Visschersstraat in Ulestraten uitgebrand.

Camera voor bussluis
Een camera, die gaat geplaatst worden bij de bussluis aan de Montfortlaan. In plaats van inzinkbare palen die nu buiten bedrijf zijn, komt er een camera. Die nummerborden van passerende voertuigen, die ondanks het inrijverbod toch door de sluis rijden, gaat registeren.

Minder hoge stijging waterschapsbelasting
De waterschapsbelasting voor een gezin met een eigen woning stijgt in 2018 met 1,4%. Deze stijging is gelijk aan de verwachte inflatie voor 2018.

Streetwise over leegstand
Leegstand lijkt alleen maar toe te nemen. Streetwise, het bedrijf dat leegstand van winkels moet tegenaan, heeft van de gemeenteraad de opdracht gekregen de volgende fase in te gaan.

Gepresenteerd door Sabrina Claasens

 

Lees vorig bericht

Radio met navigatiesysteem uit auto ontvreemd

Lees volgend bericht

SV Meerssen en RVU halen de volle winst