Bijen schreeuwen om imkers

Om te zorgen dat er in te toekomst genoeg imkers zijn om de bijen te helpen bij hun werk organiseert Imkervereniging Mergelland in samenwerking met andere regionale imkerverenigingen, welke zijn aangesloten bij de N.B.V. (Nederlandse Bijenhouders Vereniging) of bij de Vlaams Nederlandse Imkerfederatie, een gezamenlijke imkercursus voor beginnende imkers. De cursus wordt verzorgd door het onafhankelijk bijen- en insectencentrum “de Lieteberg” in Zutendaal (B) en staat onder toezicht van het Belgische Ministerie van Landbouw.

Begincursus
De beginnerscursus wordt tweewekelijks en steeds op de vrijdagavond gegeven en begint op 29 december 2017 om 19.30 uur. Naast de theoretische opleiding worden er ook praktijklessen gegeven. Deze starten in de maand maart/april 2018. De cursisten gaan bij ervaren imkers de theorie in de praktijk toepassen.

Introductieavond
Belangstellenden kunnen zich opgeven voor de introductie-avond voor de imkerscursus. Deze avond zal gehouden worden op 21 november a.s. in een zaal van  Buitenplaats Vaeshartelt, Weert 9 in 6229 PG  Maastricht. Aanvang 19.30 uur. Tijdens deze introductie-avond krijgt u enige uitleg over de cursus, het lesrooster en de praktijklessen. Ook ontvangt u informatie over de benodigde beschermende kleding voor de praktijklessen als ook de kosten van de gehele cursus. Tevens zal er die avond een 15 à 20 minuten durende voorlichting film van de N.B.V. te zien zijn. Voor informatie en/of aanmelding voor de introductie-avond: Coördinator cursussen: Monique Swagemakers. E-mail:   cursus@imker-mergelland.nl

Lees vorig bericht

Gemeenteraad keurt haar laatste begroting

Lees volgend bericht

Golf 5 GTI gestolen aan de Somyasingel