Afsluiting 25-jarig bestaan GMK

In de entourage van de monumentale St. Martinuskerk van Geulle aan de Maas gaat het Gäöls Mannenkoor zijn zilveren jubileum afsluiten op 2 december a.s. met een Najaarsconcert. Dat gebeurt samen met Fanfare St. Martinus, Harmonie St. Caecilia en Kerkkoor St. Franciscus. Afwisselend treden de vier gezelschappen afzonderlijk of gezamenlijk op. 

Van de meewerkende muziekgezelschappen staat Fanfare St. Martinus sinds 2003 onder leiding van Leon Simons. Hij is de 7e dirigent in de 90 jaar oude fanfare. In die tijd heeft de fanfare heel wat ups maar ook wat downs meegemaakt. Na ruim 40 jaar in de superieure afdeling te hebben gemusiceerd heeft de vereniging enkele jaren geleden vrijwillig een stapje terug gedaan.

St. Franciscus is een gemengd koor, verbonden aan de kerk van Waalsen-Moorveld. De 23 zangers van het koor staan onder leiding van Paul Lemmens. Vaste organist is Henk Vincken. Opluisteren van de missen is uiteraard de core-business van het koor. Daarnaast is St. Franciscus regelmatig te beluisteren bij concerten in de gemeente Meersen.

Harmonie St. Caecilia is de Nestor onder de Geulse muziekgezelschappen met de respectabele leeftijd van 123 jaar. Ondanks deze hoge leeftijd is de vereniging nog springlevend en houdt zij de dubbele doelstelling in ere: muziek maken op een hoog niveau en bijdragen aan diverse evenementen in Geulle. Harmonie St. Caecilia staat onder leiding van Victor Vaessen.

Het programma van het Najaarsconcert, waarbij Paul Mestrom de algehele leiding heeft, toont een keur aan muziekstukken. Om een idee te geven: onder leiding van Paul Mestrom opent het GMK met Les Martyrs van Charles Gounod. Van Karl Jenkins worden Cantilena en Benedictus ten gehore gebracht. Er zijn ook instrumentale nummers zoals Highland Cathedral en Friedensmarsch. En de Exodussong van Ernst Gol is het toepasselijke slotnummer.

Iedereen wordt uitgenodigd dit unieke evenement bij te wonen en te genieten van de vocale en instrumentale muziek. Tot ziens in de St. Martinuskerk op zaterdag 2 december. Aanvang 19.30 uur. Entree is gratis, maar een vrije gave wordt erg op prijs gesteld. Na afloop staat de koffie klaar.

Lees vorig bericht

T Maog Geine Naam Höbbe stopt

Lees volgend bericht

ZijActief Moorveld