Historisch boek gepresenteerd in het KCC

Zaterdag is in het Klant Contact Centrum (KCC) in Meerssen op feestelijke wijze het historisch boek “In de armen van Maas, Geul en Watervalderbeek” gepresenteerd.

Zes jaar na opdracht 
Deze presentatie gebeurde zes jaar nadat de opdracht, voor het maken van een historisch boek over de geschiedenis van Bunde, Geulle, Rothem, Ulestraten en Meerssen voor de herindeling van 1982, was gegeven. Frank Hovens nam de opdracht aan en ging van start. Na veel uitzoek en leeswerk, waarbij hij ondersteund is door een leescommissie zag het boek het daglicht. Het had niet veel gescheeld of het boek was er niet gekomen. Maar een oproep van de gemeente leidde ertoe dat zich rond de 600 mensen inschreven om het boek te kopen. Dit laatste trok de gemeente over de streep en kon Frank Hovens zijn historisch werk afmaken.

Eerste drie exemplaren uitgereikt 
Afgelopen zaterdag was het zover. In het bijzijn van genodigden en inschrijvers sprak wethouder Berry van Rijswijk over een uniek boekwerk dat in begrijpelijke taal geschreven is en zich richt op een breed publiek. De auteur noemde het boek niet alleen een beschrijving van de geschiedenis van Meerssen, maar een beschrijving van een brede Europese geschiedenis. De eerste drie exemplaren zijn overhandigd aan burgemeester Clermonts, Piet Mertens voorzitter leescommissie en Anna Hendriks de jongste ingezetene van de gemeente Meerssen.

Er is geen galerij geselecteerd of de galerij is verwijderd.

Lees vorig bericht

Gemist Meer/Actueel 19 november : Weer vandalisme en inbraken – Luc Volders stapt op – Geschiedenisboek gepresenteerd

Lees volgend bericht

Marti Dolmans – Delnoy 25 jaar koorlid Zangkoor St. Caecilia Bunde