Ambulance vaak niet op tijd. Kennis Eerste Hulp relevanter dan ooit

Uit een onderzoek blijkt dat maar vier van de 24 ambulancediensten de norm van een spoedrit halen. Deze norm stelt dat 95% van deze ritten binnen 15 minuten op de plaats van de melding moet zijn. 

Bestuur en leden van de  EHBOvereniging Meerssen-Bunde weet dat het hard werken is bij een uitruk voor de bemanning van de ambulance en dat zij er alles aan doen om zo snel mogelijk ter plaatse te kunnen zijn.

De eerste minuten bij een ongeval zijn essentieel
Uiteraard is dit bij veel mensen bekend in het geval van een hartstilstand, maar ook bij botbreuken, hersenletsel of kleine ongelukken is het ontzettend belangrijk om snel,  kwalitatieve hulp te verlenen. Wilt u voorbereid zijn en met vertrouwen Eerste hulp kunnen bieden?  Alle 300.000 EHBOdiploma- en certificaathouders van het Oranje Kruis kunnen reanimeren. Bij het afleggen van het examen voor het Diploma Eerste Hulp van het Oranje Kruis leert men o.a. reanimeren BLS/AED en Eerste hulp aan kinderen.

Start bij voldoende deelname
Bij voldoende deelname start maandag  15 januari 2018 een nieuwe cursus EHBO, 10 lessen. Cursusgeld 150 euro ( all-in). Vraag bij uw zorgverzekeraar welk bedrag deze vergoed om aan de cursus deel te nemen. Er zijn zorgverzekeraars die het gehele cursusgeld vergoeden en volgt u dus eigenlijk een GRATIS EHBO cursus.  Voor meer informatie en/of aanmelding kijk op www.ehbomeerssen.nl of bel 06-25258264. Wilt u alleen Reanimatie en bediener AED leren? Dat kan: voor meer info ga naar; info@hartslagnu.nl of bel met de helpdesk via 088-0330245. Stichting Hartslag voor Nederland verzorgt deze opleiding, die wordt betaald door het Gemeentebestuur van onze gemeente.  ( alleen voor inwoners gemeente Meerssen)

Lees vorig bericht

Marti Dolmans – Delnoy 25 jaar koorlid Zangkoor St. Caecilia Bunde

Lees volgend bericht

Tijdelijk omleiding buurtbus Geulle