SMHO steunt daklozen

De Stichting Sociaal-Medische Hulpverlening aan Oost-Europa (SMHO) gaat daklozen helpen in Oekraïne. SMHO ondersteunt al vier jaar twee projecten voor daklozen in de steden Lvov en Zaporizya in Oekraïne. Deze projecten worden gerund door de Poolse katholieke organisatie Braci Albertinow.

Ondersteuning nieuw project

In Lvov wordt, na een bouwtijd van drie jaar, dit najaar een nieuwbouw in gebruik genomen waaraan SMHO financieel heeft bijgedragen. Het gebouw bestaat uit drie verdiepingen en een souterrain. Er is ruimte voor 40 overnachtingen. Dagelijks worden brood en warme maaltijden bereid voor 300 daklozen uit Lvov en omgeving. Voor alle daklozen is het mogelijk om te douchen en de kleding te wassen.
Als tegenprestatie wordt van de daklozen, die hiertoe instaat zijn, hulp bij de dagelijkse keukenwerkzaamheden gevraagd.

Bezoek aan het gebouw

In oktober 2017 hebben leden van SMHO voor de tweede keer dit project bezocht en kwamen tot de conclusie dat de beschikbaar gestelde gelden doeltreffend zijn besteed.

Lees vorig bericht

Robotcollege

Lees volgend bericht

Gäöls Mannenkoor en de voedselbank