IVN Meerssen doet een rondje door het Heilig land

Deze winterexcursie vindt plaats rondom het Buitengoed Geul & Maas, (voorheen landgoederenzone) in Maastricht Noord op zondag 10 december 2017.

De titel is misschien wat misleidend, maar het is echt waar. We maken ter voorbereiding op Kerstmis een rondje langs Nazareth en bezoeken Jeruzalem en Bethlehem en dat in 2,5 uur! En ook nog zonder te vliegen! In plaats van te vliegen, struinen we langs het stroomgebied van de Kanjel en lopen over een van de oudste bruine beukenlanen van Nederland. Deze beukenlaan blijft gelukkig voor een groot gedeelte behouden. Welke verrassingen heeft de natuur in de winter voor ons in petto? In de winter lijkt de natuur in ruste en in die rust wordt nieuwe kracht gewonnen. Ook wij genieten onderweg van deze rust en kijken of we kenmerken kunnen zien van deze nieuwe kracht.

Ook staan we stil bij zowel het heden als het verleden. Het verleden laten we weer herleven als we langs een aantal markante gebouwen lopen zoals de kastelen Jeruzalem, Bethlehem en villa Kanjel (voorheen dr. Poelsoord). Wil ook jij meebewegen en meebeleven met de seizoenen? Vind je het een uitdaging mee te kijken en mee te denken met andere natuurliefhebbers?

We vertrekken om 09:30 vanaf de parkeerplaats P&R van Station Maastricht-Noord. De excursie duurt 2,5 uur. Bij regenachtig weer kunnen de paden modderig zijn. Stevige wandelschoenen zijn dan ook een aanrader. Uw gidsen zijn: Riekie Notten en Wil Lemmens

Lees vorig bericht

IVN Jeugdgroep deze sfeervolle bijeenkomst mag je beslist niet missen!

Lees volgend bericht

Santa’s Run