Gemeente Nuth wil niet meewerken

Ter ontlasting van het verkeer dat door Ulestraten gaat, wilt de gemeente een randweg en een vrijliggend fietspad aanleggen. Hiervoor is de medewerking nodig van twee buurgemeenten: Beek en Nuth. Alleen voor de aanleg van het fietspad heeft het gemeentebestuur van Meerssen de hulp van de gemeente Nuth nodig.

Fietsplan Nuth
Nuth heeft al een fietsplan gemaakt, alleen gaat dit pas veel later dan dat Meerssen wilt gerealiseerd worden. Meerssen is hiervan op de hoogte en wil graag dit fietsplan samen met Nuth versnellen, zodat Ulestraten eerder ontlast wordt. Nuth wilt hier echter niet aan meewerken en dus niet de uitwerking van hun fietsplan vervroegen.

Reactie verantwoordelijk wethouder Houben
“Ik ben erg teleurgesteld dat Nuth niet wil meewerken aan het vrijliggende fietspad. Dit zou namelijk de verkeersveiligheid voor fietsers ook op hun grondgebied een stuk veiliger maken. Maar als de randweg er eenmaal ligt hoop ik dat het met het fietspad ook wel goed zal komen.”

Lees vorig bericht

Aangepaste dienstregeling Arriva

Lees volgend bericht

Gratis kerstdiner voor inwoners gemeente Meerssen