Herhalingsles EHBOvereniging Meerssen-Bunde

Maandag 11 december a.s. is de laatste herhalingsles van de EHBOvereniging Meerssen –Bunde. Verenigingsarts Roel Koch zal  deze avond aandacht besteden aan het menselijk lichaam.

In de enkele jaren geleden vernieuwde opzet met betrekking tot opleiden, is dit onderwerp in de vergeet hoek geraakt, derhalve is opfrissen hiervan noodzakelijk. Centraal in deze les staan kennis van de organen, het lichaamsstelsel en de diverse functies hiervan. Maar ook: hoe werkt de bloedsomloop, wat betekend DNA eigenlijk, minder belangrijk, maar wel leerzaam waartoe dienen de geslachtsklieren. De herhalingsles in de Stip, begint om 20.00 uur.

Mijlpaal: Nederland heeft grootste netwerk burgerhulpverleners
Een nieuwe mijlpaal is bereikt. Maar liefst 170.000 Nederlanders staan geregistreerd als burgerhulpverlener. En daarmee heeft Nederland een landelijk netwerk van hulpverleners die na een oproep binnen zes minuten kunnen reanimeren. Goed nieuws dus! En er is nog beter nieuws. Want niet allen de aangemelde burgerhulpverleners kunnen reanimeren. Ook alle 300.000 diploma- en certificaathouders van het Oranje Kruis kunnen reanimeren. Dit laatste zit standaard in de opleiding voor het diploma EHBO. Ook BLS/AED en Eerste hulp aan kinderen.

Bij voldoende belangstelling start de EHBOvereniging in januari met een nieuwe cursus EHBO. Voor meer informatie en/of aanmelding kijk op www.ehbomeerssen.nl of bel 06 – 25 25 82 64.

 

Lees vorig bericht

Onveilige situatie rondom BS “Onderste Boven” in Moorveld

Lees volgend bericht

Meer Politiek – zwembad en het wethouderschap met Roger Thijssen