Protestmars Burgercomité Stop Tihange in Heerlen

Op zaterdagmiddag 23 december gaat ook het Burgercomité Stop Tihange Nederland deelnemen aan de protestmars vanuit het centrum van Heerlen naar het ABP hoofdkantoor aldaar.

Nederlandse pensioenfondsen hebben een kwart miljard euro aan pensioengelden geïnvesteerd in de eigenaar van de overjarige kerncentrales van Tihange en Doel. Het ABP is daarvan de grootste met een belegd vermogen van 116 miljoen euro!

De kernreactoren van Tihange zijn sterk verouderd en liggen regelmatig stil vanwege technische gebreken en storingen. En Tihange-2 bevat de beruchte haarscheurtjes.

In juni nog hebben ruim 50.000 bezorgde burgers uit de hele Euregio met de indrukwekkende Mensenketting kenbaar gemaakt dat ze het zat zijn: Tihange moet dicht om te beginnen met Tihange-2

Door aandelen in de moedermaatschappij Engie/Electrabel helpt het ABP mee om de centrales open te houden. De druk op Engie/Electrabel om Tihange-2 snel te sluiten moet opgevoerd worden en een goed signaal zou zijn als de Nederlandse pensioenfondsen, waaronder het ABP, het geld terug zouden halen uit de kerncentrales. Er zijn al gesprekken gevoerd met het ABP maar vooralsnog weigeren ze echte actie te ondernemen.

Om de druk op te voeren organiseren SP, GroenLinks, PvdA, PvdD, WISE en de Vereniging Stop Tihange Nederland een protestmars. U komt toch ook? Verzamelen:  zaterdagmiddag 14u30 in het centrum van Heerlen en dan samen optrekken in een grote protestmars naar het ABP. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. meerssen@milieudefensie.nl 043-3643740

Lees vorig bericht

Prins Marco en Prinses Marjo van De Bokkerieërs te gast in het Meer/fm 80’s Café

Lees volgend bericht

Rabobank Maastricht en omstreken Vastelaoves Top 111