38e Oudejaarswandeling IVN Ulestraten

Op zondag 31 december houdt het IVN Ulestraten alweer haar 38e Oudejaarswandeling in de mooie omgeving van Ulestraten. We wandelen via oude veldwegen en voetpaden over het zwak golvend plateau met onder onze schoenen een tiental meters dik vruchtbaar lösspakket. De vergezichten zijn uniek, met mooi weer kun je vanaf het plateau ver Duitsland en België inkijken. We zien de torens van DSM. Het landschap op het plateau is in de jaren flink veranderd en heringericht. We passeren kleine monumenten op ons pad, de veld- en wegkruizen.

De das ons grootse inheemse landroofdier, is op het plateau nadrukkelijk aanwezig, dat zien we aan de vele burchten en wissels, vooral aan de rand van het plateau van de Wijngaardsberg. Het neerslag water dat op het plateau valt wordt afgevoerd via diverse dalen en uiteindelijk naar de Maas afgevoerd. Een gedeelte verdampt, een ander gedeelte wordt door de gewassen opgenomen. Bij ons in Ulestraten wordt dit neerslagwater afgevoerd door de Watervalderbeek en de Vliekerwaterlossing, die allebei ontspringen in een uniek brongebied. Ook de goed functionerende regenwaterbassins of buffers die in het gebied zijn aangelegd doen hun werk goed. U kunt het allemaal zelf zien tijdens deze bijzondere wandeling. Dus wat let u om met ons mee te wandelen.

Aan het eind van deze winterse wandeling kunt u onder het genot van een glaasje glühwein lekker opwarmen bij een ouderwets kampvuur en zo nog even nagenieten van deze wandeling.

We vertrekken om 14.00 uur aan het kerkplein. Denkt u aan gepaste kleding en schoeisel.
Namens IVN Ulestraten wensen wij u alvast een prettige wandeling.  Informatie: Fred Erkenbosch 06-82987793

Lees vorig bericht

Zorgbeurs

Lees volgend bericht

Je zal er maar wonen