Vredeslicht in Geulle

Het vredeslicht wordt jaarlijks ontstoken in Bethlehem door een kind en daarna verspreid door kinderen over de hele wereld. Zo ontstaat er al meer dan 25 jaar vlak voor kerstmis vanuit dat ene kleine vlammetje een oceaan van licht. Voor even vormen die vlammetjes samen een vuurtoren, die in het donker ons de weg wijst naar de vrede.

Zaterdag 23 december 
Scouts zorgen vanaf het begin van de actie voor de verspreiding tot in de kleinste dorpen. De leden van Scouting Geulle gaan het vredeslicht op zaterdag 23 december ophalen in Utrecht. Dit vredeslicht willen wij graag met u delen, zodat wij samen een keten van licht vormen, als teken van vrede en vriendschap. Onze scoutinggroep opent haar deuren om u te ontvangen op zaterdag 23 december van 19.00 – 21.00. Het adres is Hulserstraat 17 te Geulle.

Lantaarn 
Om het vredeslicht te ontvangen raden wij aan om zelf een lantaarn of iets dergelijks mee te nemen om het licht makkelijk te vervoeren. Natuurlijk kunt u zelf een kaars of waxinelichtje meenemen, maar deze kunt u ook bij onze scouting krijgen, tegen een kleine vergoeding. Het vredeslicht is geen magisch symbool, dat vrede tovert. Het herinnert ons aan onze plicht ons voor de vrede in te zetten. Het vredeslicht is een teken van hoop. Het is in een betrekkelijk korte tijd van een klein lichtpuntje uitgegroeid tot een zee van licht.

Heeft u nog vragen of kunt u niet op deze tijd, maar wilt u toch het licht ontvangen, dan kunt u uw vraag stellen of opmerking plaatsen via vredeslicht@scoutinggeulle.nl.

Lees vorig bericht

Lokaal DNA nieuwe naam Partij Groot Meerssen

Lees volgend bericht

Kerstwandeltocht