Vuurwerkoverlast valt mee

Vuurwerk is mooi om naar te kijken, maar steeds meer mensen storen zich aan het te vroeg afsteken ervan, de harde knallen en de onveilige situaties die hierdoor ontstaan. Burgemeester Clermonts laat weten dat er relatief minder overlast van vuurwerk is dan andere jaren.

Reactie burgemeester Clermonts
Burgemeester Clermonts afgelopen week via Facebook “Vuurwerk is er nog relatief weinig en dat hoor ik ook van mensen die we spreken “ het is nog rustig dit jaar. In hoop oprecht dat dit ook zo blijft.” Ook vraagt de burgemeester om hulpverleners tijdens de jaarwisseling met respect te behandelen.

Nu al meer meldingen
Landelijk staat de teller nu op iets meer dan 39.000 meldingen van vuurwerkoverlast. Vorig jaar was dit rond de 90.000. In onze gemeente zijn tot nu toe 48 meldingen gedaan. Vorig jaar stond aan het einde van jaarwisseling de teller op 57.

Gecontroleerd vuurwerk
Er gaat nu de discussie om het vuurwerk te verbieden en gecontroleerd te laten afsteken.
De gemeente zou dan het vuurwerk gecontroleerd moeten afsteken. Wat vinden de inwoners van dit idee?

Lees vorig bericht

Uitroepen nieuw prinsenpaar Ut Zunneke

Lees volgend bericht

Terugblik 2017: met de brandweerwagen naar Kosovo, Wil Kusters overleden & het ziek zijn van wethouder Cortenreade