Nieuwjaarsreceptie gemeente druk bezocht

Op 3 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats in onze gemeente. Ook deze keer was het weer behoorlijk druk en er werden heel wat handen geschud. Tijdens deze nieuwjaarsreceptie hield burgemeester Clermonts-Aretz haar jaarlijkse toespraak.

Verruwing in de politiek 
Ze benoemde in haar speech de verruwing in de huidige maatschappij, het parlement en ook in onze eigen gemeenteraad. De straattaal verdrong langzamerhand het parlementair taalgebruik. De formele omgangsvormen leken in haar ogen te vervagen.

Limburg in de lift 
Ook keek de burgemeester tijdens haar speech verder dan onze gemeentegrenzen. Limburg maakte volgens haar afgelopen tijd een flinke groeispurt door. We waren niet langer een van de slechtste leerlingen van de klas, maar behoorde nu tot de gangmakers. Toch plaatste de burgemeester ook enkele kanttekeningen,

Aanrijdtijden hulpdiensten 
Zij maakte zich enigszins zorgen over de aanrijdtijden van de hulpdiensten in het Heuvelland. Recent onderzoek wees namelijk uit dat de politie van het Heuvelland op dat gebied enigszins tekort schoot. Samen met de buurgemeenten wil de burgemeester in overleg treden met de minister en korpschef.

Samenwerking c.q. herindeling 
Ook de samenwerking c.q. herindeling met de buurgemeenten kwam aan de orde. De burgemeester vroeg zich hardop af: zijn wij de komende tien tot vijftien jaar nog wel toegerust om volledig zelfstandig te blijven bestaan?

Presentatie onderzoeksrapport
Volgende maand wordt het onderzoeksrapport van bureau Berenschot gepresenteerd. Hoe de burgers van Meerssen erover denken, zal duidelijk worden tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Vrijwilligers en mantelzorgers 
Als laatste werden alle vrijwilligers en mantelzorgers in het zonnetje gezet. De Burgemeester sloot haar speech af met de woorden: Als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt, dan vormt deze gemeente het begin van een nieuwe werkelijkheid. Meerssen, dat zijn wij…..samen!

Nieuwjaarsreceptie gemeente 2018

Lees vorig bericht

Let op voor phishing mail

Lees volgend bericht

Opmerkelijk: op zoek naar de verdwenen jas