Reanimatietraining voor leerlingen Stella Maris College Meerssen

Het Stella Maris College gaat in samenwerking met de Taskforce QRS, een werkgroep bestaande uit studenten geneeskunde van de Universiteit Maastricht een training reanimatie aanbieden. Het Stella Maris College schrijft in een brief aan de ouders en leerlingen: dat zij als school midden in de maatschappij staan en daar een actief onderdeel van willen zijn. Dat betekent dat de school zichzelf de opdracht heeft geven om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van die maatschappij en de mensen die daarin leven.

Speciaal onderwijsprogramma 
Bij een acute hartstilstand zijn hartmassage en beademing belangrijke vaardigheden om de tijd te overbruggen om daarna met een defibrillator (ook wel AED genoemd) het hartritme te herstellen. De leerlingen wordt een speciaal onderwijsprogramma aangeboden dat speciaal bedoeld is voor leerlingen in het voortgezet onderwijs om een reanimatie te kunnen uitvoeren. Het bijzondere hiervan is dat dit aan alle leerjaren wordt aangeboden en jaarlijks herhaald zal worden.

Lees vorig bericht

Raadsadvies vergaderingen

Lees volgend bericht

VV Bunde Achten-van Gent wintertoernooi