Stichting GUVB stelt ultimatum aan Minister

De stichting  Geen Uitbreiding Vliegveld Beek heeft middels een brief aan Minister van Nieuwenhuizen een ingebrekestelling gestuurd inzake de Luchthaven Maastricht Aachen Airport. De minister krijgt zeven dagen de tijd om een recent genomen gedoogbesluit in te trekken. Komt er geen reactie dan daagt de Stichting GUVB de Minister in kort geding. De stichting vertegenwoordigd acht belangengroeperingen.

Ontnemen rechtsbescherming burgers 
Volgens de actievoerders heeft de Minister onbevoegd een besluit genomen, negeert zij eerdere gerechtelijke uitspraken, loopt met het gedoogbesluit vooruit op een wijziging Luchthavenbesluit MAA, negeert daarmee een nog te voeren zienswijze-procedure en ontneemt de burger rechtsbescherming.

Gebruik hele baanlengte
Minister van Nieuwenhuizen besloot aan het einde van 2017 dat de startbaan van MAA over de gehele lengte gebruik mag worden waardoor zwaardere vliegtuigen kunnen opstijgen en landen. Daarnaast kunnen de vliegtuigen naar verdere bestemmingen vliegen dan wanneer de baan niet helemaal gebruikt mag worden.

Lees vorig bericht

Resultaten onderzoek toekomst Meerssen gepresenteerd

Lees volgend bericht

Gemeente scoort een voldoende