Afstoten Auw Kerk komt hard aan

Bij de presentatie van het accommodatiebeleid door wethouder Berry van Rijswijk valt op, dat de Auw Kerk uit het accommodatiebeleid wordt gehaald. Dit levert hem een jaarlijkse bezuiniging op van 69.000 euro. Deze boodschap is hard aangekomen bij de exploitanten, mevrouw Jaspers en de gebruikmakende verenigingen van de Auw Kerk.

Geen overleg met de verenigingen
De boodschap dat de Auw Kerk uit het beleid wordt geschrapt is de exploitanten meegedeeld door de wethouder. Volgens Jaspers is er voorafgaand geen overleg geweest met de verenigingen. Zij heeft een avond belegd waarin zij de verenigingen het besluit meedeelde. In eerste instantie was er verslagenheid, maar nu hebben de verenigingen de strijdbijl opgepakt en hebben spreekrecht aangevraagd in de raadsadviesvergadering van aanstaande woensdag.

Geen subsidie voor horecagelegenheid
Wethouder van Rijswijk laat in het programma Meer Politiek weten dat hij voorstander is van een gemeenschapshuis in ieder dorp. Een gemeenschapshuis wordt gedragen door de hele gemeenschap en heeft dragende verenigingen die wekelijks gebruik van het gemeenschapshuis. Hij vindt de Auw kerk een horecagelegenheid en de gemeente subsidieert nergens een horecagelegenheid binnen de gemeente.

Slechte staat buitenkant
Mevrouw Jaspers geeft verder aan dat de buitenkant van de kerk vele gebreken vertoond. Zo is de rechter toren ingepakt met balken op de hoeken zodat de toren niet naar beneden kan storten. Zij vraagt zich hardop af of dit de werkelijke reden is om de Auw kerk af te stoten.

Lees vorig bericht

TC Bunde voorzichtig positief over nieuw voorstel

Lees volgend bericht

Carnavalsbeurs Kollekamp volgend jaar weer