Zware vrachtvliegtuigen mogen blijven starten en landen

In een brief aan de Tweede Kamer heeft minister Cora van Nieuwenhuizen laten weten dat zij bij haar standpunt blijft dat de hele baan van MAA gebruikt mag worden. Zij laat dit weten  aan de partijen Groen Links, Partij van de Dieren en de SP. Deze fracties in de tweede Kamer hebben grote moeite met het gedoogbesluit en hadden het verzoek ingediend dit besluit terug te draaien.

Gevolgen besluit in kaart gebracht 
Door dit gedoogbesluit mogen zware vrachtvliegtuigen MAA aandoen. Volgens Minister van Nieuwenhuizen zijn alle gevolgen van het besluit in kaart gebracht en blijft het vliegveld voldoen aan de geldende regels. Stichting Geen Uitbreiding Vliegveld Beek heeft vorige week de Minister een ultimatum gesteld en stapt naar de rechter als zij het besluit niet terugdraait.

Lees vorig bericht

Buurtnetwerk Bunde (BNWB)

Lees volgend bericht

Stichting Traject Meerssen gaat verhuizen