Accomodatiebeleid: verenigingsleven laat van zich horen

Acht sprekers hielden woensdagavond tijdens de raadsadviesvergadering hun betoog tegen het concept van het nieuwe accommodatiebeleid dat in fase 1 ook de gemeenschapshuizen aan de kaak stelt. Vooral verenigingen uit Bunde zijn niet blij met de plannen van de gemeente. Maar de kritiek richtte zich niet alleen op de gemeente.

Exploitant
Ook de huidige horeca-exploitant van de Auw Kerk kreeg nogal wat kritiek over zich heen: de prijzen per consumptie zijn te hoog, de beschikbaarheid van de Auw Kerk is niet gegarandeerd en opslag voor de instrumenten voor de harmonie is niet mogelijk.
In een reactie laat de uitbaatster weten dat het maar een keer is voorgekomen dat de zaal niet beschikbaar was en met verenigingen over drankprijzen vooraf afspraken zijn gemaakt.

Veel publiek
Zowel carnavalsvereniging De Havermennekes als harmonie St. Agnes wijzen de wethouder op het feit dat er nu al geen locaties in Bunde zijn waar veel publiek kan worden onder gebracht voor concerten en grote carnavalsfeesten. Ook het nieuwe accommodatiebeleid zou hier niet in voorzien. Gevreesd wordt dat in de toekomst mede door het wegvallen van de overgebleven cafés, dit een groot probleem wordt voor het Bundense verenigingsleven.

Kleiaove
In Geulle is de seniorenvereniging  bang dat hun plek van samenkomst straks niet meer bestaat. In het plan staat dat gemeenschapshuis De Kleiaove geïntegreerd wordt in het nieuwe plan dat is gemaakt voor het verwezenlijken van zorgcomplex “In ’t Riet”. Volgens de vereniging is het voortbestaan van hun huidige verenigingshuis De Kleiaove onvoldoende gegarandeerd omdat er nog te veel onduidelijkheid en onzekerheid is over de haalbaarheid van het plan dat gerealiseerd moet worden door een commerciële zorgaanbieder.

 

Lees vorig bericht

Cursus wilde planten in eigen omgeving

Lees volgend bericht

BS Ondersteboven weer in KVL finale